Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Времето, в което се зависеше от ток и кабели за осветление, вече е минало. С нашите водоустойчиви соларни прожектори и лампи за соларно осветление, вие имате възможността да въздействате на света около вас и да създадете прекрасно и екологично осветление. Независимa от електрическата мрежа, една соларна лампа преобразява слънчевата енергия в красива и функционална светлина, предоставяйки независимост, стил и устойчивост.

Ако сте наясно с неоспоримите предимства на екологичните водоустойчиви соларни прожектори и лампи и се интересувате от закупуването им, сте попаднали на идеалното място. В нашия онлайн магазин имаме категория Соларни системи и аксесоари, в която разполагаме с изобилие от соларни осветителни тела.
По-долу ще ви дадем полезна информация и интересни факти за соларни LED светлини и ще ви обясним принципа им на работа.
Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Какво представляват водоустойчивите соларни прожектори и лампи

Най-общо казано, соларните LED светлини са осветителни системи, състоящи се от LED лампа или прожектор, соларен панел или панели, батерия, контролер за зареждане в зависимост от модела, инвертор.
Чрез преобразуване на слънчевата енергия в електричество, соларните LED светлини могат напълно да заменят други източници на светлина като свещи, газови лампи и дори стандартно електрическо осветление.
Те имат по-ниски експлоатационни разходи, тъй като възобновяемата енергия, която черпят от слънцето, е безплатна. Освен това външните соларни лампи не произвеждат замърсители на въздуха, за разлика от газовите лампи например.

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Как работят тези водоустойчиви соларни прожектори и лампи?

Вече споменахме компонентите на соларната LED лампа, а сега ще ви запознаем с нейния принцип на работа.
Соларните LED лампи работят на така наречения фотоволтаичен ефект. Най-важната част от слънчевата LED светлина е фотоволтаичната клетка (наричана още слънчева клетка).
Тази слънчева клетка е частта, която преобразува слънчевата светлина в постоянен ток. Соларната клетка е лесно видима: изглежда като тъмен панел в горната част на соларните LED светлини.
Слънчевата клетка се състои от няколко слоя кристален силиций и химикали, които създават слоеве от отрицателно заредени електрони и положително заредени пространства.

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Докато преминава през слънчевата клетка, слънчевата енергия възбужда отрицателно заредените електрони и ги притиска в положително заредени пространства. След това положително заредените пространства препращат потока от електрони под формата на постоянен ток през проводници, вградени в слънчевата клетка, към батерия, където електричеството се съхранява, докато не е необходимо за използване.

Батерията обикновено се зарежда през деня, когато слънчевата светлина се преобразува в електричество.
Когато настъпи вечер и слънцето залезе, слънчевата клетка спира да събира слънчева светлина. В този момент фотоклетката разпознава тъмнината и автоматично включва светлината, която обикновено се състои от няколко светодиода. Тогава батерията, която захранва тези диоди през нощта, влиза в цялото уравнение.

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Соларните LED лампи нуждаят ли се от пряка слънчева светлина, за да работят?

Едно от основните опасения относно соларните прожектори и лампи е какво се случва с тях, когато времето е ветровито, дъждовно или с екстремни температури.
Тъй като батериите във външните соларни лампи се захранват от слънчева светлина, има разбираеми опасения дали тези лампи ще работят без пряка слънчева светлина.
Логично, количеството слънчева светлина, което соларната LED светлина е получила през деня, ще има пряк ефект върху това как ще свети през нощта. Средно лампа, която е напълно заредена с 8 часа слънчева светлина, ще работи около 15 часа.

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Облачното време, например, със сигурност ще повлияе на зареждането на вашите соларни LED светлини, тъй като облаците ще попречат на част от слънчевата светлина да достигне до соларния панел.


Това, което можете да направите, е да поставите вашите соларни прожектори и лампи на стратегически места, където ще получат най-много слънчева светлина и най-малко сянка.
Внимавайте да избягвате места, където предмети, растителност или градински аксесоари могат да скрият осветителния модул.

Защо не работи соларната лампа или прожектор?

Както при всички акумулаторни продукти, слънчевите LED батерии се зареждат и се изтощават.
Ако остане празна за дълго време, това може да повреди батерията и да я направи неизползваема.

Други фактори, поради които може да не работи слънчевата лампа са: 

  • Недостатъчна слънчева енергия: Всички соларни лампи се захранват от слънчевата енергия, затова първо проверете дали лампата е изложена на достатъчно слънце през деня. Ако е закрита от сенки, лампата няма да събере достатъчно енергия, за да работи нощем.
  • Дефектна батерия: Соларните лампи използват вградени батерии, които съхраняват слънчевата енергия. Ако батерията е дефектна или изтощена, лампата няма да работи. В такъв случай, може да е необходима смяна на батерията.
  • Замърсяване на соларните панели: Прахът, мръсотията и дори снягът могат да покрият соларните панели и да предотвратят събирането на слънчева енергия. Редовната поддръжка, като почистване на панелите, може да възстанови работата на лампата.
  • Дефектен сензор на светлина: Много соларни лампи са оборудвани със сензори за светлина, които активират лампата, когато настъпи тъмнота. Ако сензорът е дефектен, лампата може да не се включи. В такъв случай, можете да замените сензора или да изключите автоматичния режим и да я включвате ръчно.
  • Дефектна лампа или светодиоди: Ако соларната лампа все пак не работи след проверка на горепосочените фактори, може да има проблем със самата лампа или светодиодите. В такъв случай, може да е необходима замяна на компонентите.
Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Могат ли водоустойчивите соларни прожектори и лампи да работят без слънце?

Основните проблеми със соларните LED светлини идват през облачни дни, когато има по-малко пряка слънчева светлина.
Но това не означава, че вашите соларни лампи не получават слънчева светлина. Фактите показват, че въпреки че облаците и дъждът намаляват слънчевата светлина, вашите соларни LED светлини все още получават част от светлината и се зареждат.
Облаците разпръскват силата на слънчевата светлина, но панелите все още се зареждат в облачни дни.
Липсата на пряка слънчева светлина обаче означава, че ще получите само 1/3 или 1/2 от потенциала на соларната LED светлина.

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи

Водоустойчиви соларни прожектори и лампи за градина: Осветление със зелена енергия и стил

Соларните декоративни лампи за градина представляват идеалния начин да осветите и украсите вашата градина или двор, без да се налага да ползвате ток или батерии.

Тези интелигентни и екологични източници на светлина предлагат не само осветление, но и атмосфера и стил на вашите външни пространства. 

В категорията Соларни системи и аксесоари  в нашия онлайн магазин предлагаме голямо разнообразие от соларни декоративни лампи с различни форми и стилове, които могат да отговарят на всеки вкус и интериор на градината.

Свъзани продукти:

-21%
-29%
Original price was: 29.00 лв..Current price is: 20.70 лв..
-29%
Original price was: 28.00 лв..Current price is: 19.80 лв..
-10%
Original price was: 25.00 лв..Current price is: 22.50 лв..
-18%
(1) Original price was: 36.00 лв..Current price is: 29.70 лв..
0