Нов начин за премахване на косми?

HairCrystal - Нов начин за премахване на косми. Наистина ли работи този уред за обезкосмяване? Мнение от murzel.bg » Murzel.bg

През последните месеци гумичката стана много популярна.

Ако прекарвате дори малко време в социалната мрежа TikTok, знаете, че всеки ден нещо става вирусно в това приложение, независимо дали е забавен танц или откъс от филм.

През последните няколко месеца имаше много дискусии в TikTok относно това, което обикновено се нарича кристалн за обезкосмяване. Този прекрасен инструмент бързо набра популярност в скандалната пристрастяваща видео платформа, Много от нас останаха възхитени от лесното за използване и безболезнено обезкосмяване.

Но работи ли? Решихме да го тестваме!

Наистина ли работи?

За да използвате кристалната гумичка за премахване на косми, всичко, което трябва да направите, е непрекъснато да търкате долната страна на уреда с кръгови движения върху всяка избраната част от тялото, където искате да премахнете косми, включително краката, ръцете, гърдите, гърба или бикини зона.

Текстурата на инструмента, напомняща пясък, също осигурява ексфолиращ ефект, така че можете да премахнете мъртвата кожа.

Обещава се липса на болка и врастнали косми, както и възможност за многократна употреба в продължение до пет години.

Важно да се помни, че процесът на епилация е по-близък до бръсненето, което премахва най-горния слой коса, израснал на повърхността на кожата и видим за окото, отколкото до епилацията или депилацията, която издърпва космите направо от коренът.

Това означава, че космите ще пораснат по-бързо в сравнение с последните два вида обезкосмяване.

HairCrystal - Нов начин за премахване на косми. Наистина ли работи този уред за обезкосмяване? Мнение от murzel.bg » Murzel.bg

Как да се използва кристалния епилатор?

Препоръчваме да се уверите, че зоната, която сте избрали, е абсолютно чиста, суха и без никакви раздразнения и започнете да търкате.

Като се имат предвид че, кристалният епилатор може да бъде добър вариант за тези, които се страхуват от по-сложни инструменти като епилатори, по-болезнени методи като кола маска или бръснене, което включва остри предмети и може да причини дразнене, ако се използва неправилно.

Въпреки че самият процес не отнема много време, може да се наложи постоянно да проверявате кожата си, за да сте сигурни, че сте премахнали всички косми в определена област, или да повторите процеса на триене.

HairCrystal - Нов начин за премахване на косми. Наистина ли работи този уред за обезкосмяване? Мнение от murzel.bg » Murzel.bg

Резултати

Като за начало използвахме кристала по краката и благодарение на лесната употреба установихме, че успяхме да премахнем космите без много усилия.

Трябва да се отбележи, че този пример (жена) има дълга коса на краката си, но косата не е особено гъста, така че резултатите може да варират в зависимост от структурата на косата ви.

Отне около 15 минути, за да премахнете напълно космите по целия крак (без бедрата). Резултатът е гладка кожа без косми, без неравности и потъмняване, поне при първи преглед.

HairCrystal - Нов начин за премахване на косми. Наистина ли работи този уред за обезкосмяване? Мнение от murzel.bg » Murzel.bg

Повторихме този процес върху ръцете, като разтрихме бързо. Въпреки че процесът беше почти същият, имахме повече трудности, отколкото на краката. Първо, кожата на ръцете е малко по-деликатна, отколкото на краката, така че забелязахме известно зачервяване на кожата.

Това не е непременно пречка – депилацията също може да причини зачервяване, но това е нещо, което трябва да имате предвид, ако имате суха или чувствителна кожа, склонна към раздразнения. Забелязахме и лющене на кожата на ръцете, което е в съответствие с заявения от продукта ексфолиращ ефект.

Освен, че кожата на ръцете е по-деликатна, забелязахме също, че премахването на космите по краката е по-бързо и по-ефективно. Въпреки че бяха необходими повече усилия, накрая все пак получихме гладка кожа без неравности и косми.

Нашето мнение: Трябва ли да купите кристал за премахване на косми?

Веднага трябва да се каже, че кристала не е подходящ за всички. Това е страхотна възможност за тези, които не харесват други методи за обезкосмяване като кола маска или бръснене, или за тези, които биха искали да спестят от други инструменти и услуги на салона с течение на времето. Също така е достоен избор, ако смятате, че бръсненето или други форми на обезкосмяване оставят неравности, врастнали косми и други форми на дразнене. Най-добрият възможен вариант ли е? Е, това зависи от вас.

Свъзани продукти:

0