Показване на единствения резултат

Купи➤ Колони за музика, buetooth колони, тонколони ◈Топ Цени от Murzel◈ Колони за компютър, колони за баня

-10%
Original price was: 36.00 лв..Current price is: 32.40 лв..

Колони за музика, buetooth колони, тонколони

Колоните са основни елементи в аудиосистемите, които преобразуват електрическите сигнали в звук, който можем да чуем. Те са сърцето на всяка звукова система, независимо дали става дума за домашно кино, музикален концерт, студийно оборудване или озвучаване на големи събития.

Основни характеристики:

Мощност: Мощността на колоните се измерва в ватове (W) и показва колко силен звук могат да възпроизведат. Колкото по-висока е мощността, толкова по-силен и чист е звукът.

Честотен обхват: Това е диапазонът от честоти, които колоната може да възпроизведе, обикновено измерван в херци (Hz). По-широкият честотен обхват означава по-пълно и детайлно възпроизвеждане на звука.

Импеданс: Импедансът се измерва в омове (Ω) и показва съпротивлението на колоната към електрическия ток. Съвместимостта между импеданса на колоните и усилвателя е важна за оптималното качество на звука.

Чувствителност: Чувствителността се измерва в децибели (dB) и показва колко силен звук произвежда колоната при подаден определен електрически сигнал. По-високата чувствителност означава по-силен звук при по-ниска мощност.

Качество на материалите: Материалите, използвани за изработка на корпусите и високоговорителите, играят ключова роля в качеството на звука. Например, дървените корпуси често осигуряват по-добро акустично представяне в сравнение с пластмасовите.
0